Norges Tidende har flyttet til Drammen

Flyttet til Drammen 2

Det har vært en pause i publisering av nye artikler siden redaktøren har vært opptatt med å flytte til Drammen. Den nye leiligheten vil også bli brukt som studio for Norges Tidendes nett-TV, som snart lanseres. I løpet av de siste to ukene har det skjedd mye spennende i verden. I Storbrittania har et flertall av folket stemt for å gå ut av EU, og statsminister David Cameron har trukket seg som følge av nederlaget i folkeavstemningen. Det er nå stor sannsynlighet for at Skottland vil trekke seg ut av Storbrittania siden Skottlands Nasjonalparti har signalisert et behov for en ny folkeavstemning av Skottlands uavhengighet som følge av Brexit. Dersom Skottland forlater Storbrittania, så vil Wales og Nord-Irland sannsynligvis også avholde folkeavstemninger om de skal gå ut av unionen. For Nord-Irlands del vil sammenslåing med Irland sannsynligvis være mer realistisk enn at Nord-Irland blir en egen stat. Irlands relativt lave selskapsskatt på 12,5 % har bidratt til høy økonomisk vekst og sysselsetting samt at en rekke internasjonale selskaper har etablert seg der. Denne suksessen er det naturlig nok mange i Nord-Irland som også vil ta del i.

På den andre siden av Atlanteren har en av de store sakene vært Bill Clintons hemmelige møte med statsadvokaten Loretta Lynch. Møtet skjedde ombord flyet til Justisdepartementet som Loretta Lych disponerte i en hangar i Phoenix Arizona. Dette skjedde kun noen dager før Hillary Clinton ble avhørt av FBI i forbindelse med en kriminell etterforskning. Møtet ble avslørt av en varsler, og Loretta Lynch innrømmet at de møttes der. Hun forklarte at møtet var helt tilfeldig, og at de bare hadde snakket om golf, barnebarna og Brexit. Det store spørsmålet nå blir om Loretta Lynch vil anklage Hillary Clinton for en domstol når hun får saken fra FBI. Dette får vi vite før Demokratene avholder sin konvensjon 25-28 juli. Hvis Hillary Clinton blir anklaget for retten, så er det stor sannsynlighet for at Bernie Sanders blir Demokratenes kandidat til presidentvalget.

Kilder:

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brexit-news-results-latest-nicola-sturgeon-second-scottish-independence-referendum-eu-referendum-a7100466.html

https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/jun/29/plaid-cymru-wales-future-leave-vote-eu

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3657960/Sinn-Fein-calls-referendum-Irish-reunification-Brexit.html

http://investmentwatchblog.com/planegate-attorney-general-meets-secretly-with-clinton-on-private-airplane/

 

Be the first to comment on "Norges Tidende har flyttet til Drammen"

Leave a comment